Duurzaam brandveilig

Atlas ABC BV is actief bezig met de duurzaamheid-aspecten van haar producten. De brandwerende producten die Atlas ABC gebruikt verhogen de duurzaamheid van een gebouw. Atlas ABC is lid van de Dutch Green Building Council (DGBC). Samen met architecten, ingenieurs en vastgoedbranche zoeken we naar nieuwe ontwikkelingen en methodes om te komen tot meer duurzame gebouwen en duurzame exploitatie van deze gebouwen.

Duurzaam brandveilig
Bij de inkoop van producten let Atlas ABC op de duurzaamheids aspecten. Atlas ABC werkt veel met de producten van Multifire International BV. Bijna alle coatings van Multifire zijn watergedragen, er wordt geen gebruik gemaakt van oplosmiddelhoudende stoffen (een laag VOS-gehalte vluchtige organische stoffen). Dank zij dit lage VOS-gehalte hebben de coatings van Multifire een lage milieubelasting. De Multifire producten voldoen aan de eisen die duurzame bouw stelt (o.a. de BREEAM). De coatings die Atlas ABC gebruikt leiden tot een hogere score voor duurzaamheid van uw project.

Duurzame exploitatie
De producten die Atlas ABC gebruikt zijn gemaakt om net zo lang mee te gaan als het gebouw. Regelmatige controle van de bouwkundige brandveiligheid en snelle signalering van mogelijke schade zorgen ervoor dat onderhoudskosten tot een minimum beperkt blijven.

Maximale veiligheid
Bij het toepassen van brandwerende coating berekent Atlas ABC nauwkeurig de benodigde hoeveelheden op basis van brandwerendheidseisen en de kritieke staaltemperatuur van het te beschermen profiel. Dankzij een uitgekiende calculatiemethode wordt een maximale veiligheid bereikt met minimaal materiaalgebruik. Na afronding van het project ontvangt u alle gegevens overzichtelijk gedocumenteerd en voorzien van ons garantiecertificaat.